Over mij

Welkom bij Cocochino Communicatie. Cocochino, dat ben ik. Ik ben Esther, woon in Amsterdam en ik ben tekstschrijver. Eigenlijk noem ik mezelf meer ‘verhalenverteller’. Want dat is wat ik doe en wat ik leuk vind: jouw verhaal en jouw boodschap vertellen. Wat Cocochino betekent? Niks eigenlijk. Ik werd wakker met die naam en die bleef hangen. Spannender kan ik het niet maken!

Ik kom uit een echte ondernemersfamilie. Mijn ouders hadden een buurtsuper en een cafetaria. Mijn ene opa was melkboer en mijn andere opa begon een verhuisbedrijf, dat nog steeds in de familie is. Ik wist altijd al dat ik ook ooit mijn eigen onderneming zou beginnen.

Mijn gedachte? Als je ondernemer bent, dan wil je je daarmee bezig houden: met ondernemen. Met je klanten. Daar gaat al veel tijd en energie in zitten. Maar hoe zorg je er nu voor dat je (potentiële) klanten weten wie je bent en wat jij te bieden hebt? Dit goed in kaart brengen en uitvoeren kost veel tijd. Kostbare tijd. Ik neem je die zorg graag uit handen. Samen kijken we naar de wensen en mogelijkheden waarna ik voor je aan de slag ga. Denk dan aan: het schrijven van teksten voor je website, blogs, nieuwsbrief, het redigeren van teksten en het opzetten, beheren en analyseren van social media.

Voor mijn schrijfcarrière werkte ik 7 jaar als assistent relatiemanager bij een grote bank. Heel wat anders. Mijn afdeling hield zich bezig met kredietverlening aan franchisenemers door middel van samenwerkingsarrangementen met franchisegevers. Daar leerde ik de franchisewereld kennen, het spel, de spelers en de spelregels. Die wereld boeit me nog steeds en breng ik nu samen met mijn andere liefde: tekstschrijven. Wat ik wil? Onder andere franchisenemers helpen hun lokale toegevoegde waarde te laten zien, in plaats van alleen maar ‘een keten’ te zijn. Natuurlijk werk ik ook graag met niet-franchisebedrijven.

Ik heb ervaring met uiteenlopende opdrachten en opdrachtgevers. Denk hierbij aan franchise-organisaties, franchisegevers en franchisenemers, maar ook aan niet-franchise, zoals IT-bedrijven, fotografen, evenementenbureaus en financiële adviesinstellingen.

Je kunnen inleven in en meedenken met je klanten, plezier hebben in je werk, doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Goed luisteren en het juiste verhaal, jóuw verhaal, vertellen. Dat vind ik belangrijk. Wat dat jouw oplevert? Je laat jezelf zien, waar je voor staat en je maakt verbinding met je (potentiële) klanten. Zo onderscheid je je van de rest en dat betaalt zich terug in nieuwe en trouwe klanten.

Lees rustig verder op deze pagina. Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op via de Contactpagina.